Szülés fotózás

Végigkísérem gyermeked születését a vajúdástól az aranyóráig.

Ez egy új terület számomra. Miért vágok bele?

Mert Örökké hálás leszek a férjemnek azért, hogy megörökítette (majd én utómunkáztam) a lányaink születését. Mert nincs olyan hét, hogy ne venném elő a képeket és élném újra az egészet. Mert sokminden nagyon gyorsan történik, a képek elmesélik azt is, amire később nem emlékszünk. Mert ezek a legszebb emlékeim és szerintem minden anyának azok.

Hogyan zajlik egy ilyen fotózás?

A szülés előtt személyesen is megismerkedünk. Erre azért van szükség, mert egy ilyen esemény fotózása során a legfontosabb dolog a bizalom és a szimpátia. Fontos, hogy olyan emberre bízzátok életetek legnagyobb csodájának dokumentálását, akit szívesen láttok a szülőszobában.

Amikor beindul a szülés/elindulsz a császárra, majd telefonon értesítesz engem, én 1-2 órán belül megérkezem a kórházba vagy otthonszülés esetén otthonodba. Fontos, hogy Pest megyében lakom, így csak Budapest és Kecskemét közötti területen tudom teljesíteni ezt az időintervallumot. Mivel egy baba nem óramű pontossággal születik, ezért én a 38. és a 42. héten 24 órás telefonos készültségben állok. A terminus közeledtével folyamatosan egyeztetünk.

Megpróbálok minél láthatatlanabb lenni, nem közbeavatkozni. Én dokumentálom az eseményeket, nem vagyok láb alatt, próbálok minél távolabbról fotózni, hogy észre se vegyetek. A kisbaba megszületését követően az aranyóra elején is ott maradok veletek, készítek képeket, majd természetesen magatokra hagylak és kint várakozok, ha esetleg még szükség lenne rám.

2007-ben kezdtem fényképezéssel foglalkozni. 2011-ben kezdtem élesben dolgozni is. Eddig főként esküvő, kismama és családi fotózásokkal kerestek meg engem. Szülésfotózás területén még nincsenek referenciáim, de mindenképpen szeretnék elindulni ezen az úton.

Minden kórházban van erre lehetőség?

Sajnos a jelenlegi állami kórházi szabályozások általában nem teszik lehetővé, hogy egynél több személy bent legyen, ez minden esetben megbeszélés kérdése az adott kórházzal.

Mennyibe kerül? Mennyi képet kapok?

Nincs limit! Annyi képet kapsz, amennyi készül, leválogatom a jól sikerült fotókat utómunkázom az összeset és mindet odaadom.

A fotózás 100 000 forintba kerül.

Amennyiben hozzájárulsz, hogy – előzetes egyeztetéssel – megoszthatom a képeket referenciaként az oldalamon és a social media felületeimen, akkor 30 000 forintba kerül.l.

Ha szeretnél kismama fotózást is, akkor az plusz 30 000 forint, 40 000 forint helyett. (Műtermi fotózás esetén a választott terem óradíjával egészül ki.)

A későbbiekben újszülött, ill. családi fotózásaimból -15% kedvezményt biztosítok.